Vi har testet ulike typer Fluid Film som bunnstoff

Vi hadde lyst å se hvordan Fluid Film fungerte i forhold til tradisjonell bunnsmøring og behandlet en båt med en side av hver.

Første år testet vi WRO-EP mot et tradisjonelt hardt bunnstoff

Venstre side har fått et strøk med hardt bunnstoff fra en stor leverandør, mens høyre side har fått et strøk med Fluid Film WRO-EP.

Høyre side fikk et strøk med Fluid Film WRO-EP. Påføres med radiatorpensel.

Sjekk av bunnen om høsten

Bunnen etter en sesong med tradisjonell bunnsmøring.

På siden som er behandlet med WRO-EP festet det seg betydelig mindre skitt.

Andre året: Gel BN vs WRO-EP

Gel BN ble testvinner

WRO-EP

Tredje år: Gel BN vs Liquid AR

Gel BN

Liquid AR ble testvinner

Konklusjon

Etter første sesong var det tydelig forskjell på hvor mye skitt som hadde festet seg på sidene, men ikke nevneverdig forskjell bak. Grunnen er at Fluid Film ikke størkner, men holder seg fettete, og da vil skitt som kan legge seg langs vannlinjen vaskes bort av sjøen. Andre året smurte vi fettet uten å varme det først. Det var da for mye fett igjen til høstrengjøringen. Tredje året varmet vi fettet i mikroen før påføring for å få tynnere lag. Det ble perfekt! Vi smurte også tradisjonell hard bunnsmøring langs vannlinjen og på akterspeilet. Da får man heller ikke så lett fett på tauverk. På venstre side med Gel BN kom det litt rur, men ikke på høyre side med Liquid AR. Det kan være en tilfeldighet, men uansett er Liquid AR rimeligere og enklere å påføre. Liquid AR blir dermed testens vinner.
MILJØVENNLIG – HELSEVENNLIG – RIMELIG – RASKT – INGEN MALINGSSØL – EFFEKTIV – ENKEL HØSTRENGJØRING

Vi har testet på glassfiber, men den vil være god også på plast og aluminium. Vi har i tillegg gode tilbakemeldinger og erfaring med Fluid Film på propell og drev. Mindre groe og rur og enklere å gjøre rent.

Slik så det ut etter første testen. Bak på båten var det ikke nevneverdig forskjell på de to sidene. Grunnen er at her blir ikke båten utsatt for vannstrømmer på samme måte som skyller bort skitt.

Liquid AR leveres som 400ml patron, 1L, 3,8L og 19L