Unngå at is og snø fester seg

Dårlig vær og veisalt er svært ødeleggende for metall og elektriske forbindelser.

“(…) Sjøvann inneholder 3-4 % salt, mens saltoppløsningen som spres på veiene inneholder 20 %. Kjører du etter en saltbil, har bilen “godt” av å bli vasket i sjøvann etterpå. Under bilen vil saltvannsdråpene pulveriseres av luftstrømmen på samme måte som dusjen fra en sprayboks, og salttåken som da oppstår, trenger inn overalt. (…) Salt forårsaker at man mister lyset, mister bremsene og at ABS og antiskrens ikke fungerer. Aldri har det vært skiftet så mye bremserør som nå. Er det trygt å miste bremsene? (…)” 

Lars Erik Bønå, Nordlys.no

Fluid Film tørker ikke og lager en beskyttelsehinne slik at fuktighet, salt, kalsium og natriumklorid ikke trenger gjennom. Rusten mettes med olje, og vann fortrenges. Dette hindrer videre rustdannelse, selv om det er salt til stede.

Bruk lanolinoljen på saltspreder, ski- og fiskeutstyr, snøskjær, hengsler, muttere, bolter og kjeder. Lanolinoljen hindrer at snø eller is setter seg fast på understellet på kjøretøy. Snøen preller av beltene på snøscooter.

BESKYTTER MOT SALT:

Stopper og forhindrer korrosjon på saltspredere, elektriske kontakter, samt smører bevegelige deler.

UNDERSTELL:

Perfekt til understellsbehandling på kjøretøy. Hindrer korrosjon.
Is bygger seg ikke opp under lastebilen.

HINDRER IS:

Fluid Film hindrer at snø eller is setter seg fast på behandlet område. Is bygger seg ikke opp på snøfresere og snøskjær. Det gir en smidigere bruk og bedre brukeropplevelse vinterstid.

LÅSER:

Fluid Film i låser hindrer at de fryser fast. Fluid Film på sprayboks leveres med sonde som gjør det enkelt å spraye inn i låser og hengsler.
De gode rustløseregenskapene reparerer defekte låser. Virker over lang tid uten å trekke til seg støv og skitt.

KJETTING:

Fluid Film hindrer at kjettinger fryser og sørger for at snøen preller av.

Det finner mange metoder for behandling. Spray som på bildet eller dypp eventuelt kjetting i flytende Liquid A. Vi har også tykt fett for ekstrem beskyttelse av kjeder.